Ніколенко у Березнегуватому роздавав ветеранам вугілля та обіцянки на житло

Текст
меньший
Вчора, 9 травня в День перемоги над фашистко-німецькими загарбниками, дружньою колоною від районної державної адміністрації до меморіалу із вічним вогнем пройшли жителі Березнегуватського району для того, щоб вшанувати пам'ять своїх загиблих героїв.

Вчора, 9 травня, в День Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками, дружньою колоною від районної державної адміністрації до меморіалу із Вічним вогнем пройшли жителі Березнегуватського району для того, щоб вшанувати пам'ять своїх загиблих героїв.

Про це повідомили в прес-службі Миколаївської обласної державної адміністрації.

Розділити скорботу втрати та радість перемоги із місцевими жителями приїхав перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Ніколенко. Його на одному із останніх візитів до участі у заході запросила місцева влада та самі жителі громади.

Вітаючи учасників урочистого заходу, Геннадій Ніколенко відмітив, що Велика Вітчизняна війна є найбільш жорсткою та кровопролитною за всю історію існування людства.

Війна є страшною в першу чергу тому, що вона забирає життя не тільки воїнів та солдатів, а й мирного населення, незалежно від його віку, статі та переконань. Ця війна забрала життя тих людей, які будували плани на майбутнє, мріяли про щасливе життя та про те, якими вони будуть в подальшому, - відмітив у своєму виступі перший заступник голови облдержадміністрації.

Він також зазначив, що за різними оцінками експертів від 6 до 10 млн. чоловік, що загинули в роки війни, - це українці. В той час було зруйновано багато фабрик та заводів, знищено житло мільйонів людей. Це все потребувало великих зусиль усіх наших співвітчизників, що відбудовували та піднімали країну після війни.

Голова районної ветеранської організації Віталій Роздорожній в своєму вітальному слові відмітив, що на території Березнегуватського району проживає 16 фронтовиків, із них 5 жінок, усі вони віком від 86 до 99 років.

Окрім ветеранів війни у нашому районі проживає близько 2,5 тисяч тих людей, які пам’ятають події тих років та саме вони повинні доносити правду про цю війну нашій молоді, - зазначив Віталій Юхимович.


На території Березнегуватського району проживає один досить особливий ветеран війни, який штурмом брав Берлін весною 1945-го року – це Петро Скрий, він також привітав своїх земляків зі святом та побажав їм міцного здоров’я та сімейного затишку.

Цього дня до нього завітала гостя, що приїхала здалеку – це Тетяна Головко, вона є племінницею партизана Якова Головка, що був розстріляний в роки війни у смт Березнегувате.

Жінка щиро подякувала жителям району за те, що вони шанують пам'ять своїх дідів та прадідів, на її думку, саме пам'ять дозволяє нашому народу йти далі та вірити у майбутнє.

По завершенню урочистого мітингу на згадку про свято учасники заходу зробили пам’ятне фото із ветеранами війни, після чого за традицією усіх охочих частували польовою кухнею.

Також в цей день Геннадій Ніколенко від імені Партії регіонів вручив подарунковий сертифікат на придбання вугілля одній із учасниць бойових дій, що проживає в Березнегуватському районі.

Із проханням про допомогу до нього звернувся ветеран війни, у якого є проблеми із житловим помешканням. З цього приводу перший заступник голови облдержадміністрації надав відповідні доручення та запевнив дідуся, що його проблемне питання буде вирішено найближчим часом.

Нагадаємо, раніше НикВести повідомляли про те, що на Миколаївщині обіцяють створити 600 додаткових місць в дитячих садах.

Також 8 травня в прямому ефірі на телеканалі «Миколаїв» Ніколенко пообіцяв взяти на особистий контроль ремонт ліфту у під'їзді, де проживає 85-річна бабуся.

Источник: nikvesti.com

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: