В «Нибулоне» зашевелились и теперь подумывают принять участие в торгах за «Завод им. 61-го коммунара»

Текст
меньший
Об этом говорится в сообщении пресс-службы ООО СП «Нибулон», в ответ на официальный запрос, которым располагают НикВести.

305420tОб этом говорится в сообщении пресс-службы ООО СП «Нибулон», в ответ на официальный запрос, которым располагают НикВести.

Так, в частности, пресс-служба предприятия не отрицает того, что специалисты компании на данный момент изучают информацию об арестованном Государственной исполнительной службой имуществе «Завода им. 61-го коммунара».

Подтвердили в «Нибулоне» также и то, что от главы облгосадминистрации Николая Круглова в конце марта на адрес генерального директора Алексея Вадатурского пришло официальное предложение с просьбой принять участие в конкурсных торгах по продаже части имущества ГП «Судостроительный завод им. 61-го коммунара». Цель продажи, как отмечается в сообщении пресс-службы «Нибулона», - получить деньги для погашения задолженности по зарплате перед коллективом судостроительного предприятия.

Кроме того, как сообщили НикВестям, в адрес ООО СП «Нибулон» 26 марта пришло еще одно письмо. На этот раз от главы профсоюзного комитета ГП "Судостроительный завод им. 61 коммунара". В обращении от профсоюза сообщается, что на основании решения большинства работников предприятия принято решение пригласить и дать согласие на участие ООО СП «Нибулон» в публичных торгах по продаже арестованного имущества ГП "Судостроительный завод им. 61 коммунара".

Однако, как говорится в сообщении пресс-службы, очередная дата проведения публичных торгов в настоящее время еще не определена. Но в случае, если торги будут назначены, в «Нибулоне» рассмотрят возможность участия в них на конкурентной основе в соответствии с требованиями действующего законодательства.

Напомним, как ранее сообщали НикВести, губернатор области Николай Круглов на сессии облсовета 23 марта озвучил, что Алексей Вадатурский планирует купить часть завода. Тогда даже называлась сумма сделки - 38 млн грн.

Отметим, что на самом «Судостроительном заводе им. 61-го коммунара»зарплату не получают более 1000 человек, а общая сумма задолженности составляет более чем 29 млн грн.

Відповідь на запит

Вже кілька років поспіль сільськогосподарське підприємство «НІБУЛОН» успішно здійснює свою інвестиційну програму з відродження Дніпра та інших річок України як транспортних судноплавних артерій. Починаючи з 2009 року, в рамках цього проекту, на замовлення нашої компанії, на миколаївських суднобудівних верфях активно ведеться будівництво річкового флоту для транспортування сільськогосподарської продукції. На сьогодні власний флот компанії вже налічує 28 несамохідних суден, загальною водотоннажністю 111 тис. тонн, та 6 буксирів. Ведеться будівництво 7-го буксира.

На жаль, з кожним роком розвиток української суднобудівної галузі уповільнюється. Скорочуються темпи та обсяги виробництва, зменшується кількість робочих місць, виникають проблеми з виплатою заробітної плати і т.п. На жаль, така доля спіткала майже всі суднобудівні підприємства міста Миколаєва.

Зважаючи на всі труднощі, що виникають в процесі реалізації проекту, та беручи до уваги той факт, що компанія «НІБУЛОН» має тверді наміри продовжувати будувати та розвивати свій річковий флот та напрямки діяльності, що пов’язані з ним, спеціалісти підприємства змушені шукати необхідні виробничі потужності для будівництва та обслуговування такого виду транспорту та обладнання. Ми розглядаємо різні пропозиції щодо співпраці, включаючи і пропозиції від іноземних компаній.

В кінці березня керівництву ТОВ СП «НІБУЛОН» надійшло звернення від голови Миколаївської ОДА М.П. Круглова з пропозицією взяти участь у конкурентних торгах щодо продажу майна ДП «Суднобудівний завод ім. 61 комунара» з метою отримання коштів для погашення заборгованості із заробітної плати.

26 березня на ім’я генерального директора ТОВ СП «НІБУЛОН» надійшов лист від голови профспілкового комітету ДП "Суднобудівний завод ім. 61 комунара", в якому повідомляється, що на підставі рішення більшості працівників підприємства прийнято рішення запросити та надати згоду на участь ТОВ СП «НІБУЛОН» у прилюдних торгах з продажу арештованого майна ДП "Суднобудівний завод ім. 61 комунара".

Керівництво та колектив ТОВ СП «НІБУЛОН» висловлюють вдячність за висловлену довіру до компанії працівниками суднобудівного підприємства.

Слід згадати, що опис і арешт майна заводу відбувся ще 19.10.2011, незалежна оцінка майна виконана 12.12.2011 суб'єктом оціночної діяльності, який державним виконавцем був визнаний експертом, про що винесено відповідну постанову.

Прилюдні торги з продажу арештованого майна призначались на 13.02.2012, 19.03.2012 та 26.03.2012, але жодного разу не відбулись через відсутність навіть одного учасника.

Наразі, враховуючи звернення Миколаївської ОДА та рішення трудового колективу ДП "Суднобудівний завод ім. 61 комунара", спеціалісти нашої компанії вивчають інформацію про арештоване органами державної виконавчої служби майно заводу, яка міститься у Системі реалізації конфіскованого та арештованого майна (https://trade.informjust.ua), знайомляться з відповідними об'єктами та документацією.

Чергова дата проведення прилюдних торгів на цей час ще не визначена. У разі, якщо торги будуть призначені, ми розглянемо можливість участі в них на конкурентних засадах відповідно до вимог чинного законодавства.

Прес-служба

ТОВ СП «НІБУЛОН»

Источник: nikvesti.com

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: