Захисники «русского языка», ставлячи білборди, порушують Закон, Конституцію та пиляють дерева

Текст
меньший
Ті, хто встановлює білборди на захист «русского языка», порушують Конституцію та пиляють дерева

Сьогодні, в понеділок, 2 липня, кореспондент НикВестей сфотографував один з бігбордів, який встановили так звані захисники «русского языка». Ця рекламна конструкція змонтована на бульварній частині, на перехресті пр. Леніна та вул. Фрунзе, біля зупинки громадського транспорту Водопровідна.

Слід зазначити, що таким чином ті, хто встановив даний білборд, порушують ст.10 Конституції України, в якій чітко зазначено, що «державною мовою в Україні є українська». А тому, поки скандально відомий законопроект Ківалова-Колісніченко не прийнятий, підіймати питання другою державної мови в такий спосіб – незаконно.

До того ж слід зазначити, що згідно із ст. 8, ЗУ «Про рекламу» заборонено «вміщувати твердження, які є дискримінаційними за мовними ознаками». А ст. 6 ЗУ «Про рекламу» чітко зазначає, що «застосування мови у рекламі здійснюється відповідно до законодавства України про мови», яке також стверджує, що, наразі, єдиною державною мовою є українська. Тобто, згідно із законами, цей білборд повинен містити переклад на державну, українську мову, якого там немає.

Також зазначимо, що ця рекламна конструкція встановлена з порушенням нормативно-правового акту місцевого самоврядування. А саме, не дотримано заборону на розміщення рекламних конструкцій типу білборд на зеленій, бульварній частині пр. Леніна, про яку йде мова в розпорядженні виконкому Миколаївської міськради за №348 від 26 березня 2010 року. Окрім того, ті, хто встановлював білборд, спиляли дерево, не отримавши не це дозвільних документів.

Також захисники «русского языка» на своїх плакатах роблять граматичні помилки, бо такого слова як «Николаевщина» в російській мові не існує, а є «Николаевская область».

Слід зазначити, що за приблизними підрахунакми начальника відділу департаменту фінансів соціальної сфери Міністерства фінансів Валентини Брус вивитрати на виконання законопроекту Ківалова-Колісніченко, у разі його прийняття, будуть складати від 12 до 17 мільярдів гривень на рік.

Нагадаємо, віце-спікер ВРУ Микола Томенко порадив миколаївським "регіоналам" писати не про те, що «Миколаївскій області потрібен «русский язык», а займатися створенням нових робочих місць».

Источник: nikvesti.com

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: