Оппозиция в Николаеве протестовала против действующей власти

Текст
меньший

Сегодня, 23 марта, под стенами облгосадминистрации состоялся митинг оппозиционных сил.

IMG_8878

В этот день около 120 жителей города под флагами “Фронта Змiн”, “Свободы”, “Народного Руха” и “Блока Юлии Тимошенко” высказали все, что они думают о действующей власти.

IMG_8829

Кстати, мирная акция могла перерасти в нечто большее, так как на площади перед облгосадминистрацией протестующих уже ждали сотрудники правоохранительных органов.

IMG_8827

Между народным депутатом Романом Забзалюком и одним из милиционеров даже возникла словесная перепалка, поскольку на саму площадь перед Николаевской ОГА, уложенную плиткой, митингующих так и не пустили.

IMG_8812

Но и того пространства, которое было предоставлено, участникам митинга хватило, чтобы высказать главную мысль – сегодня страной управляет преступный антиукраинский режим, поэтому вся надежда демократических сил только на парламентские выборы осенью текущего года.

После своей победы на выборах, которая у оппозиционеров не вызывает сомнений, должна быть начата процедура импичмента Президента Украины.

Для достижения этой и других целей руководитель Николаевской областной организации Народного Руха Украины Юрий Диденко призвал жителей Николаева и области объединяться и выступать против преступных действий власти, ведь последние события с увольнениями прокуроров и милиционеров по делу Оксаны Макар показали, что власть боится народного гнева.

В итоге была принята резолюция митинга, которую направили депутатам облсовета, чтобы они зачитали ее на сегодняшней сессии. После этого митингующие отправились под вход в сессионный зал областного совета на улице Адмиральской, где и продолжили акцию протеста.

Приводим текст резолюции

Резолюція

пікету Комітету опору диктатурі

23 березня 2012 року

Рівень життя громадян України продовжує стрімко знижуватися. Розміри прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати, затверджені Державним бюджетом на 2012 рік, не гарантують задоволення навіть мінімальних фізіологічних потреб людини. Чи можна прожити на пенсію в 822 гривні чи заробітну плату розміром 1073 гривні? Ні!

Уряд намагається позичити гроші за кордоном, однак Україні вже ніхто не дає в борг.

Чим Янукович займався цілих два роки, відколи став президентом? Чим займався губернатор, який уособлює президентську владу в Миколаївській області, якщо за останні два роки рівень виробництва практично по усіх позиціях на Миколаївщині скоротився, а єдине, що невпинно зростає, це заборгованість по зарплатні, ціни на продукти і товари повсякденного вжитку та тарифи ЖКГ? Майже половина підприємств у 2011 році працювала в збиток (фінансові, транспортні, промислові, торгові – всі основні галузі). Міжнародні інвестиції в 2011 році зменшились на 10 млн. доларів.

Партія регіонів просто захопила владу і боїться виборів, бо чудово усвідомлює, що програє вибори на всіх територіях. Президент Янукович, коли йшов на президентські вибори, пообіцяв владу громадам. Виявляється, що громада вся знаходиться в офісі Партії регіонів. Дарма шукати в органах влади на будь-якому рівні будь-кого позапартійного, якби навіть він був найкращим в області фахівцем своєї справи. Партійний квиток ПР став перепусткою на держслужбу і часто замінює диплом та взагалі знання та досвід.

Замість конструктивного та рівноправного діалогу з власним народом, з опозицією, ця влада здатна лише, ховаючись за кийками та щитам своїх «беркутів», «грифонів» та інших «хижаків», цькувати на кожного, хто має громадянську мужність вголос заявити про свою незгоду жити та працювати по кримінальних «поняттях», свій каральний апарат: податківців, міліцію, прокуратуру, продажні суди. У XXI столітті, в країні, що претендує на звання європейської цивілізованої держави, зі сталінським розмахом відновлена практика політичних репресій. Замість того, щоб власними справами, ефективними реформами довести переваги своєї політичної сили, вони кидають за грати політиків, яких бояться, з якими не ризикують зустрітися лицем к лицю, бо заздалегідь знають, що програють навіть просто за рівнем інтелекту.

Сьогодні голова облдержадміністрації звітує про свою роботу за минулий рік. Але що є в цьому звіті, крім великої кількості цифр сумнівного походження, які, до того ж, погано збігаються одна з одною? Хіба там є бодай слово про жахливий рівень безробіття? Про те, що за 2010-2011 роки практично знищено навіть надії на відродження суднобудування на Миколаївщині? Про те, що рівень злочинності в нашій області виріс на 30 відсотків? Ні! Якщо вірити Миколі Круглову, який не уникає жодної можливості згадати недобрим словом своїх попередників, промовисто уникаючи при цьому визнання того факту, що в нашій області Партія регіонів практично ніколи не випускала владу зі своїх рук, в усіх негараздах повинні ті, хто зараз перебуває в опозиції…

Та годі, панове! Якщо вам так до вподоби старе правило «трьох конвертів», то готуйте вже, нарешті, третій, та йдіть самі, поки народ не підняв вас на вили! Дайте Україні відсвяткувати День визволення від вашої злочинної влади!

Влада, яка не спроможна забезпечити гідний рівень життя громадян, має піти геть. 2012-ий стане останнім роком правління Януковича та його команди. Парламентські вибори зметуть Партію регіонів та їхніх прислужників з політичної карти країни. В Україну прийде демократична влада!

Українці хочуть жити достойно. Лише опозиція може забезпечити зростання економіки та підвищення соціальних стандартів!


Источник: nikvesti.com

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: